Kijárási tilalom Belgiumban

A belga kormány október 28-án  kijárási tilalmat  léptett érvénybe az ország egész területén éjfél és reggel öt óra között. Brüsszelben és Vallóniában a kijárási tilalom hosszabb, ott este 22 és reggel hat óra között nem lehet elhagyni a lakhelyet.

A közúti árufuvarozás kivétel a tilalom alól, de a járművezetőknek igazolni kell útjukat fuvarlevéllel (CMR) vagy a munkáltató által kiadott igazolással. A Febetra belga fuvarozói szövetség szerint a szabályozás csak azt írja elő, hogy a kijárási tilalom alatt sofőrnek be kell tudnia bizonyítani, hogy feladatát teljesíti. A Febetra szerint ennek

legegyszerűbb módja, ha az unió oldaláról  letölthető igazolást kitöltve viszi magával a sofőr (legjobb ha ez angol vagy francia nyelvű). Ezek közül elég az egyiket használni. Különösen akkor lehetnek hasznosak e dokumentumok, ha a sofőrnek bármilyen okból a teherautó nélkül kell utazni. Például épp a járműhöz tart felvenni a munkát, vagy éppen a munka végeztével haza vagy a szállására tart, és mindez a kijárási tilalom ideje alatt történik.

 

Forrás: trans.info/febetra.be, MTI

Minden jog fenntartva!
Ha a cikkből idézni szeretne, vagy az adatait fel kívánja használni, kérjük, linkkel jelölje meg a forrást.
Ha az egész cikket közölni szeretné, kérjük, forduljon szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik: