A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Kijárási tilalom Belgiumban

A belga kormány október 28-án  kijárási tilalmat  léptetett érvénybe az ország egész területén éjfél és reggel öt óra között. Brüsszelben és Vallóniában a kijárási tilalom hosszabb: ott este 22 és reggel hat óra között nem lehet elhagyni a lakhelyet.

A közúti árufuvarozás kivétel a tilalom alól, de a járművezetőknek igazolni kell útjukat fuvarlevéllel (CMR) vagy a munkáltató által kiadott igazolással. A Febetra belga fuvarozói szövetség szerint a szabályozás csak azt írja elő, hogy a kijárási tilalom alatt sofőrnek be kell tudnia bizonyítani, hogy feladatát teljesíti. A Febetra szerint ennek legegyszerűbb módja, ha az unió oldaláról  letölthető igazolást kitöltve viszi magával a sofőr (legjobb ha ez angol vagy francia nyelvűt). Ezek közül elég az egyiket használni. Különösen akkor lehetnek hasznosak e dokumentumok, ha a sofőrnek bármilyen okból a teherautó nélkül kell utazni. Például épp a járműhöz tart felvenni a munkát, vagy éppen a munka végeztével haza vagy a szállására tart, és mindez a kijárási tilalom ideje alatt történik.

 

Forrás: trans.info/febetra.be, MTI

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu