A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Korlátozások Ausztriában

Az osztrák kormány részleges “lockdown” bevezetése mellett döntött. “November 3 és 30 között zárva maradnak az éttermek, szállodák, szállások kulturális és sportintézmények”- nyilatkozta Sebastian Kurz kancellár az október 31-én tartott sajtótájékoztatón.

Az EU / EGT-országokból, valamint Svájcból, Andorrából, Monacóból, San Marinóból, a Vatikánból és az Egyesült Királyságból érkezők továbbra is korlátozás nélkül léphetnek be az országba. Más európai országokból érkezők is beléphetnek, ha

  • hitelesen igazolják, hogy az elmúlt 10 napban kizárólag Ausztriában vagy az EU /EGT országokban tartózkodtak
  • vagy 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus tesztet igazoló német vagy angol nyelvű orvosi igazolást mutatnak be.

(A beutazást szabályzó jogszabályt itt tudja elérni.)

A részleges „lockdown” alatt kijárási tilalom lesz érvénybe az ország egész területén este 8 és reggel 6 óra között. A közúti árufuvarozás kivétel a tilalom alól, de a járművezetőknek igazolni kell útjukat a munkáltató által kiadott igazolással. Ehhez használjuk az uniós mintát angol vagy német nyelven.

A korlátozások alatt az Ausztriában működő vállalkozások többsége áttér a “home office”-ra.  Osztrák szállítási feladat teljesítése előtt ezért mindig egyeztessünk a lerakóval, hogy elkerüljük      a felesleges várakozást.


Kötelező maszkot viselni:
élelmiszerboltokban, tömegközlekedési eszközökön, benzinkutaknál, bankokban, gyógyszertárakban, kórházakban, valamint olyan területeken, ahol az 1 méteres távolság nem tartható fenn, vagy más védelmi intézkedés (pl. plexiüveg tábla) nincs.

 

 

Forrás: Ansa, Reuters, reopen.europa.eu

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu