A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Kormányzati tervek a közúti és vasúti fuvarozás kapcsán

A 2024. május 22-én megrendezett Közép-európai Szállítmányozók Napján Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára beszélt a kormányzati elképzelésekről. Elmondta, hogy egyértelmű cél, hogy a közúti és vasúti fuvarozás gyorsabb legyen.

Ennek érdekében szeretnék, ha a gyorsforgalmi utak egészen a határokig mennének, és több határátkelő kiépítése és nagyobb határkapacitás is a tervek között szerepel:

▶ új határ Ukrajna felé Nagyhódosnál

▶ ha Románia teljes jogú Schengeni tag lesz, akkor a jelenlegi 10 ideiglenes határátkelőből állandó lesz

▶ Kübekházánál és Magyarcsanádnál két új határ nyitása Románia felé

▶ Szerbia felé a határkapacitás bővítése és új nyitása.

A gyorsforgalmi utak esetében a tervek szerint az M49-es autóút 2026-ra elkészül (a csengeri román határig), emellett az M44-es egészen a méhkeréki román határig menne.

A vasúti közlekedés fejlesztése kapcsán az államtitkár a déli körvasutat tekinti zászlóshajónak, ez a tervek szerint 2030-ig készülne el. A V0-ás vasútvonal pedig délről kerülné meg Budapestet, ennek megvalósítását 2040-re tette.

/Forrás: Közép-európai Szállítmányozók Napja, dr. Barta Bence, Andersen Adótanácsadó Zrt./

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu