A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A pótkocsi túlterhelése gyakran vezet ellenőrzéshez, magas pénzbírságokhoz, sőt balesetet is okozhat. Ezen segíthet a legújabb BPW futóművekbe épített  intelligens súlymérő eszköz, amelynek segítségével a gépkocsivezető a mobiltelefonjáról ellen­őrizheti a tengelyterhelési adatokat.

A BPW az „iC Plus” nevű új tengelygenerációjába súlymérő szenzorokat szerelt. Ezek továbbítják a tengelyterhelési adatokat a BPW telematikai leányvállalatának, a „Cargofleet 3”-nak. A sofőr a mobiltelefonjáról leolvashatja az összes tengelysúlyt, megállapíthatja, hogy a rakomány egyenletesen oszlik-e el, illetve mennyi áru pakolható még fel az autóra.

A fuvarszervező is látja ugyanezeket az adatokat. További adatok is leolvashatók, mint például az egyes pótkocsik vagy az egész flotta leterheltsége. Az iC Plus futómű a karbantartás számára is hasznos adatokat továbbít, pl. a fékbetétek kopásáról vagy az alkatrészek elhasználódásáról. A tengelyterhelés mérő eszköz a jövőben valamennyi iC Plus típusú futóművön megtalálható lesz.

Forrás: Verkehrsrundschau