A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Ha kapcsolatban áll kisadózó vállalkozóval, kisadózó céggel, akkor a mai nap fontos bejelentési határidő: a cégeknek adatokat kell szolgáltatniuk azokról a kisadózókról, akik számára az elmúlt évben összesen 1 millió forintnál több kifizetésük volt.

A kötelezettséget a kisadózásról szóló törvény írja elő. A törvény szerint annak a vállalkozásnak, mely a kisadózó számláját befogadja, kell egy összesítést készítenie azokról, akiknek az egész év során 1 millió forintnál nagyobb összeget fizetett ki. Ezt az összesítést a tárgyévet követő év március 31-ig kell a NAV-nak elküldenie. Az összesítésben szerepel

  • a kisadózó vállalkozás neve, címe, adószáma
  • a kisadózó számára az év során kifizetett teljes nettó összeg, ha az az egymillió forintot meghaladja (az áfát nem kell beleszámolni).

Az adatszolgáltatás csak elektronikus úton teljesíthető, ehhez a 16K102 számú nyomtatványt kell kitölteni. A nyomtatvány két részből áll: van egy fő lapja, erre az adatszolgáltató adatai kerülnek, és egy-egy külön lap minden egyes kisadózóról, mely a bevallásban szerepelni fog. Az adatlapot elektronikusan lehet csak beadni. Az adatszolgáltatás határideje a mai nap (március 31.).