A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Magyarország

Frissítve: 2020.03.29.

Határinfó

Újra megnyitják a személy és áruforgalom számára a koronavírus-járvány miatt korábban lezár somoskőújfalui határátkelőt. A nyitásról Szijjártó Péter külgazdasági miniszter és Richard Sulík szlovák gazdasági miniszter állapodott meg annak érdekében, hogy azok, akik határ másik oldalán dolgoznak, tudjanak munkába járni.

Vezetési és pihenőidők

Átmeneti intézkedésként Magyarország is enyhített a vezetési és pihenőidők szabályain. Az intézkedés egy hónapra szólhat, április 19-ig érvényes.

Az átmeneti időszakot a határokon kialakult torlódások miatt vezették be. Az uniós rendelet szerit a tagállamok legfeljebb 30 napos időtartamra átmeneti szabályokat vezethetnek be, ezzel a joggal élt most Magyarország.

A főbb intézkedések a következők:

  • a napi vezetési idő 9 óra helyett 11 óra lehet
  • a heti vezetési idő 56 helyett 65 óra lehet
  • a kétheti vezetési idő 90 helyett 105 óra lehet.
  • a 45 perces szünetet nem 4,5, hanem 5,5 óránként kell kivenni
  • a napi pihenő minden nap lehet 9 óra
  • a normál heti pihenő nem 45, hanem 24 óra
  • a heti pihenőt legkésőbb nem az előző heti pihenő után 6 nappal, hanem 7 nappal kell megkezdeni.

Kamionstop

A nehéz teherautók hétvégi korlátozását feloldották egészen a veszélyhelyzet végéig.

Útinfo

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.  felfüggeszti az M1-es autópálya helyreállítási munkáit 2020. április 15-ig. A kiépített terelés visszabontása 2020. március 23-24. között valósul meg. Azt követően az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni.

Ezek rövid hírek, önálló bejegyzést nem szeretnék létrehozni neki, de ott lenne helye neki. Megmondanád ezt miként lehet megvalósítani, mert ahogy látom ezt másként kell szerkeszteni mint egy hétköznapi bejegyzést.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu