A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Márciustól be kell jelenteni a holland fuvarokat

Változnak a holland minimálbér szabályok. Márciustól a kabotázs mellett a kétoldalú fuvarfeladatok is a rendelkezés hatálya alá kerülnek. 

Hollandiában 2017-től kötelező megadni a helyi  minimálbért a kabotázst végző járművezetőknek. 2020. március 1-jétől változnak a szabályok és a holland fel-vagy lerakót érintő szállítások is a rendelkezés hatálya alá kerülnek. A sofőröknek fizetendő bért elvileg az ágazati kollektív szerződés tartalmazza, ez azonban 2020. január 1-én lejárt (2019-ben 14,77 eurót kellett óránként fizetni egy sofőrnek). Ennek megújításáig a holland minimálbért kell megadni, ennek bruttó összege: 9,54 euró/óra. Az új szabályok értelmében angol vagy holland nyelven be kell jelenteni a kétoldalú és kabotázs fuvarokat  a következő oldalon:  bit.ly/NLbejelentes Ezt a cégeknek és az egyéni vállalkozóknak egyaránt meg kell tenniük. Nem kell bejelentést tenniük a tranzit fuvart, postai szállítást vagy személyszállítást végzőknek. A bejelentés az osztrák rendszerhez hasonlóan egy keretbejelentés, ami egy évig érvényes.  A fuvarozókat érintő minimálbér szabályokról bővebben itt tájékozódhat:  bit.ly/NLbejelentes2.

Forrás: Holland Szociális és Munkaügyi Minisztérium 

Dobó Csaba

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu