A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Meghosszabbították az európai teherautó-kartell ügyben a károsultak jelentkezési határidejét

Bizonyíthatóan „csak” 14 évig működött az autóiparban Európa egyik legnagyobb kartelle. Ez alatt a 7 vezető autógyártó konszern legalább 20 millió teherautót adott el, átlag 20%-kal a reális piaci ár felett.

A kartell ügy már lezárulhatott volna, de a Scania fellebbezett

Az IVECO, az MAN, a DAF, a VOLVO/Renault, a DAIMLER és a SCANIA 1997-ben hozták létre az EU történetének egyik legnagyobb kartell-megállapodását. A teherautógyártók tiltott áregyeztetésére 2011-ben derült fény, amikor is az MAN saját jószántából átadta a kartell bizonyítékait az EU Bizottságnak.

A bizottság 2016-ban példátlanul magas – 2,93 milliárd eurós –  pénzbírsággal zárta le az ügyet. A gyártók beismerték a csalást, és elfogadták a kiszabott büntetéseket. Egyedül a Scania fellebbezett a bírság ellen, vesztére.

A bíróság 2024. február 1-én kimondta, hogy a kartellben játszott szerepe miatt a Scania ellen kiszabott 880 millió eurós bírság jogos és törvényszerű.

Az eljárás ideje alatt a Scania elleni igények elévülése szünetelt, ezért a vele szembeni kártérítések még ma is érvényesíthetők. Sőt, mivel a gyártók egyetemlegesen felelnek, azaz minden kartell-tag felelősségre vonható minden kartellel érintett vásárlásért, ezért a többi márkával kapcsolatos igényekkel is  jelentkezhetnek még a jogosultak. Ez azt jelenti, hogy mindazok, akik 1997. és 2016. között legfeljebb 6 tonna rakomány szállítására alkalmas teherautót vásároltak a fent említett márkák közül, továbbra is kérhetnek kártérítést.

A csoportos keresethez augusztus végéig lehet csatlakozni

A Finanzialright Claims GmbH nevű hamburgi ügyvédi iroda csoportos keresetet nyújt be a kartell ügyében. A károsított kamiontulajdonosok eredetileg április 30-ig a csatlakozhattak a csoportos keresethez (a truck-damages.com vagy a truckrefunds.com/hu/ oldalakon), de ezt augusztus 31-ig kitolták a jelentkezők nagy száma miatt.

Az ügyvédi irodák magukra vállalják a teljes ügyintézést. A megkapott kártérítés után sikerdíj jár az irodának, de ha az ügyfél nem kap kártérítést, akkor semmit sem kell fizetnie.

Kaibinger Tamás

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu