A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Mennyit fogyasztanak a nehéz elektromos teherautók?

Egy 40 tonnás, akkumulátoros kamion átlag 131 kWh áramot fogyaszt 100 kilométerenként. Távolsági forgalomban még kedvezőbb a fogyasztás: 123 kWh/100 km.

Legalacsonyabb fogyasztással a cserefelépítményes járműszerelvények büszkélkedhetnek: normál körülmények között 121 kWh, áruterítés esetén 125 kWh áramot használnak fel 100 kilométerenként. A különleges felépítményű teherautók fogyasztása meghaladja az átlagot. Az autószállításra szakosodott szerelvények 139 kWh energiát fogyasztanak, a szemétgyűjtő autónak már 217 kWh az igénye, egy betonkeverő teherautó pedig nem adja alább 234 kWh-nál 100 kilométeren.

Nehéz teherautókban újabban már 1000 kWh teljesítményű akkumulátort is használnak. Ilyen teljesítmény mellett 690 kilométert tehet meg a kamion egy feltöltéssel. Ez már elegendő tartalék energiát biztosít bármilyen plusz igénybevétellel szemben, legyen az viharos szél vagy hűtőkonténeres vontatmány.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu