A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Mit gondolnak olvasóink a Fuvarlevél újságról?

Egy tucat még gombócból is sok. Mi ennyi éve kezdtünk neki annak, hogy hiteles tájékoztatást nyújtsunk a fuvarozás helyzetéről, ennyi éve alakult a Fuvarlevél újság. Vajon sikerült? Megkérdeztük emailben olvasóinkat, mondják el, mi a véleményük a Fuvarlevél újságról? Van-e számukra emlékezetes cikk, kaptak-e valamikor konkrét segítséget lapunktól, vagy van-e valami, amin változtatnának?

Az alábbi összeállításban olvasóink véleményét közöljük. Volt, aki nevét, címét adta a válaszhoz, volt, aki névtelenül írta meg gondolatait. Mindannyiuknak köszönjük! Reméljük, a jövőben is meg tudunk felelni annak a bizalomnak, amit Önöktől kapunk.

Átfogó írásokat közölnek a fuvarozók problémáiról, segítséget nyújtanak a megjelent jogszabályokról. A legjobb, hogy érthető fogalmazásban hívják fel a figyelmet a várható módosításokra.Nagyon sok segítséget kapok úgy az újságon és az ügyfélszolgálaton keresztül. (Euro-Speed 2006 Kft.)

Szerintem ez egy nagyon jó lap. Számunkra sokat segített a szabályok és törvények változásának követésében és ismertetésében.

A lapot tartalmasnak, szakmailag jónak tartom. Autóbuszos vállalkozóként mindig találok hasznos olvasnivalót. A külföldi ÁFA fizetésekkel kapcsolatban kaptam segítséget.

Nagyon jó a lap, kár hogy pénzbe kerül. Még több hirdetővel nem lehetne ingyenessé tenni? (Balázs Tibor)

A Fuvarlevél újságot nemrég kezdtem el olvasni és nagyon tetszik. Nem ömlengős, lényegre törő cikkeket tartalmaz, ami azért jó nekem mert nincs sok időm olvasgatni. A hőségriadókkal kapcsolatos gyors információk jól jöttek. E-mailben kaptam a tájékoztatást, amit a telefonomon egyből el is tudtam olvasni. Nagy segítség volt, hogy értesíteni tudtam kollégáimat. Érdekes volt az útdíjjal kapcsolatos folyamatos tájékoztatásuk is. (DT)

>>>> ITT IGÉNYELHET INGYENES PRÓBASZÁMOT!

Az összes fuvarozási szakmával foglalkozó lap közül a Fuvarlevél a legszimpatikusabb, leghasználhatóbb számunkra. A bennünket érintő jogszabály-változásokat időben, érthetően, jól hasznosíthatóan adja közre. A paragrafusok száraz, sokszor érthetetlen dzsungeléből a lényeget emeli ki. Az úton járó kollégákkal történt esetek közreadása tanulságul szolgál minden más szakmában dolgozó részére. Csak így tovább!!! Legyen mankó a továbbiakban is a jogszabályok útvesztőjében, számítunk ez irányú segítségükre. (Molnár Lászlóné)

Számunkra sok új és hasznos információt nyújt az újság, ami nagyban segíti a munkánkat. (Balla Sándor)

Nagyon jó újság, felkészült kollégákkal, készségesek bármikor, bármiben a segítségüket adni. Csak pozitív dolgot tudnék bármiben is írni. Talán egy picit többet írnék a hazai igazi kis fuvarozókról, egykocsis, egyedül boldogulni próbáló, vagy épp kínlódó, nyugdíj előtt álló kollégák gondjairól. (Tóth István, DOM-SPEED BT.)

Az újságot nagyon hasznosnak tartom, sok új információt tartalmaz, mind a belföldi, mind a külföldi fuvarozás tekintetében. A jogszabályok megismerésében és értelmezésében is segítséget nyújt. Az e-útdíj bevezetésével kapcsolatban sok információt olvastam az újságban. Sok olyan cikk volt, ami felkeltette az érdeklődésemet, nem tudnék csak egyet kiemelni. (Netzkár Mátyás)

Szeretem ezt az újságot, mert sok hasznos tudnivaló van benne. Sok dologról innen értesülök. Nagyon jónak tartom, hogy megkérdezik a fuvarozókat a véleményükről. Hasznos volt mindig, amit olvastam.

Az én problémám az, hogy mint kisvállalkozó, azt látom, hogy sokszor csak kamionban gondolkodnak. Nem csak kamionokból és kamionosokból áll a világ. A fuvarozás nagyon nagy részét kisebb, 1, 3,5 és 5 tonnás járművek végzik. Ezeknek is van sok problémájuk és ezek a gondok egyáltalán nem csekély gondok. Ezek kis családi vállalkozások, főleg, ha tönkremegy, akkor az egész család megélhetése veszélybe kerül. Pl. most az útdíjjal kapcsolatban is főleg a nagy cégekkel tárgyaltak a kormány képviselői, a kicsiket meg sem kérdezték. Pedig kb. 30 éves fuvarozói tapasztalattal biztos vagyok benne, hogy tudtunk volna egy két praktikus, használható ötletet adni. Ezt hiányoljuk.

A lap különben nagyon jó, hasznos, szórakoztató és tanulságos. További jó munkát kívánunk. (B. Zoltán)

Köszönöm a többszöri megkeresésüket. Én szívesen véleményezek, kommentelek, de sajnálattal kell mondanom, hogy az Újságjukat már régóta nem kapom meg. Volt egy időszak, valamikor az év elején, amikor egy kolleganőjük többször megkeresett és kapacitált a lap járatására. Most is ugyanaz fordult elő, mint már annyiszor: nem történt továbblépés! Nem kaptam lapot, sem számlát. Azt azonban előre bocsájtottam, hogy csak áfás számlára teljesítek utalást, mert ezelőtt a befizetéseimet „Proforma” számlára utaltam, és csak hosszas kapacitálásra küldték meg az eredeti számlát. Továbbá az sem „jó játék”, hogy előfizetek 1 évre. Használják a pénzemet, közben a lap nem érkezik meg, és nekem kell utána szaladgálni, hogy miért? Egyébként szerettem olvasni, mert sok hasznos dolog volt benne,de a terjesztés,és az adminisztrációs anomáliák miatt talán jobb, ha nem fáj tőle a fejem. (Major Ferenc)

>>>> ITT IGÉNYELHET INGYENES PRÓBASZÁMOT!

Szeretem az újságot forgatni, hasznos dolgok vannak benne! Újabban kapom az emaileket is. Nagyon pozitívan élem meg, akármikor meg tudom nézni a mobilomon.

 Azt hittem, hogy csak egy szokásos, „szórólap” szerű újságot tartok a kezemben. Végigböngészve azonban láttam, milyen sok munka van benne. Az új törvények, rendelkezések ismertetése, a fuvarozókat érintő problémák felvetése (útpályadíj-katasztrófa…), a környező országokkal kapcsolatos tudnivalók. Szóval tetszett a lap, színvonalasnak tartom. Láttam próbálkozást a hirdetésre is, gondolom ez majd az újság ismertté válását követően nagyobb arányban fordul elő. Mindent összevetve, gratulálok Önöknek!

Szerződéssel dolgozunk viszonylag kis autóval (3,5 t) egy logisztikai cégnek, ezért inkább csak tájékozódtam az újságból a többi fuvaros gondjáról, bajáról. Tetszett, hogy felsorolták a kamionosok részére, mikor hol kell majd valami miatt várakozniuk, a környező országok nemzeti ünnepeit, vagy, hogy hol „szabad a pálya” a meghozott könnyítő rendelkezések miatt. Szóval úgy láttam, hogy gyors reagálású, naprakész az újság.

Minden újság úgy működik – és ezt már az emberek megszokták, elvárják – hogy megvannak a szokásos témakörök. Ezek minden lapszámban ugyanott vannak, és abban a témában jelennek meg a cikkek azon az oldalon. Az Önök lapja inkább egy jó könyvhöz hasonlít, olvassa az ember és minden oldalon talál valamit, ami érdekli, de én nem láttam ezt a megosztást benne. (Szűcs Éva)

Én kedvelem a lapot. Általánosan jó cikkek, melyek segítik munkánkat. Több éve gyűjtöm a Fuvarlevél összes számát

 Szakmai a lap. Ehhez az azóta sajnos már a magyar piacon megszűnt Lastauto und omnibusz című lapot tudnám hasonlítani. A tilalmi listát böngésszük folyamatosan. Egységes a szint, nem tudok kiemelni külön cikket. Több személyes megszólítást szívesen vennék a szakma résztvevőivel kapcsolatban, különböző témákban, mint pl. a Camion magazinban.

Mindig találok benne számomra érdekeset amit fel tudok használni. Egyszer kérdeztem valamit, kaptam is rá választ, de nem emlékszem rá. (D.F.)

A Fuvarlevél lapról csak a legjobbakat tudom mondani, nagyon lényegre törő és egyre több nagyon hasznos információhoz jutunk Önök által. Cégem maximálisan meg van elégedve munkájukkal, továbbra is nagyon sok sikert kívánok Önöknek. Az összes cikk jó volt, folyamatosan olvasom az egész újságot, nagyon jó! Szerintem ez a törekvő stílus nagyon jó,nem látok problémát, további sok sikert kívánok. (Nagy István, P&R Trans Kft.)

Nagyon meg vagyok vele elégedve. Általában a jogszabály-változásokban nyújt jelentős segítséget, a lapban nyomon tudom követni őket. Minden cikket el szoktam olvasni, de a hatósági horrornak kiemelt figyelmet szentelek. Nem változtatnék rajta semmit. (Csorvás László)

Nekem nagyon tetszik, mert mindig az aktuális dolgokról számol be az olvasóknak. Az útdíjról írt cikkük nagyon hasznos volt számomra. A fuvarozáshoz fűződő cikkek mind emlékezetesek számomra, mivel ezekből tudtam meg a legtöbb információt. Nem változtatnék semmit, mert ez az újság így jó, ahogy van. (Budi János)

>>>> ITT IGÉNYELHET INGYENES PRÓBASZÁMOT!

Nagyon meg vagyok vele elégedve, kellően naprakész, és egyedi.

 A lap láthatóan és hasznos módon csak a fuvarozók napi problémáira, időszerű tudnivalóira szorítkozik. Olyan információkat ad át, amit a napi gurulás közben lehet hasznosítani, és abból új, és felhasználható tudnivalókat megtudni. Tetszik, hogy kevés a reklám, nincs egyes cégeket dicsérve bemutató „PR” cikk, és nem foglal helyet a különböző újabbnál újabb kamioncsodák egyébként fölösleges bemutatása sok oldalon keresztül. Az újonnan bevezetett HU-GO rendszert először itt sikerült érthető módon elolvasnom, és megismernem.

Emlékezetes a 2013. áprilisi számból a sofőrfáradás vizsgálata. Egy nagyon fontos és emberéletet is követelő probléma taglalása volt. (Tekes András, Navigátor Centrum Kft,)

 Nagyon tetszik, ezért is vagyok előfizetője. Olyan esetekkel is lehet találkozni, a kollégák beszámolói alapján, amik nagyon ritkák, és ezek alapján felkészültebben helyt tudunk állni az életben. Sokat lehet belőlük tanulni, okulni. Minden olyan cikket nagyra értékelek, amik az új jogszabályokról és változásokról szólnak. Máshonnan a sofőrök nem igazán kapnak tájékoztatást. Nagyon tetszik így, ahogy van.

Számomra a leghitelesebb lap az önöké. Sajnos egyetlen érdekképviselet által szerkesztett kiadvány sem nyújt ennyi közérthető és naprakész információt a szakma aktuális tudnivalóiról. További sok sikert a munkájukhoz! (Fekete Attila, Femax Kft.)

 A lap tartalma és mondandója teljesen jó. Kicsit talán a fiatal kamion versenyzőnkre fordíthatnánk kicsit több figyelmet, megérdemelné. (Nagy Károly)

Bár előfizetőjük vagyok, nem mindig olvasom végig a lapot. Az újságot jónak tartom, szeretem, hogy politikamentes, és nem az újságíró véleményéről szól. Szeretem a konkrét dolgokat, hogy pl. ez és ez 46 forinttal drágul, az xy kft-nél lehet beszerezni és a www.xy.hu honlapon lehet megrendelni. Ezek segítenek sokat és időt, utánajárást spórolnak nekünk, olvasóknak. (Mihovics István, Nagykanizsa)

Talán ez az egyetlen újság, amely a fuvarozók valódi problémáiról ír, és mindig aktuális! Gratulálok! Tengelysúly-ügyben nagyon sok hasznos információt kaptunk Önöktől. Még a legelső időben beraktuk a kocsiba az újságot, és ha megállított a „szerv „, megmutattuk az éppen aktuális cikket! Emlékezetes az a nagyon régi cikk, amikor az egyik kollégánk pert nyert a rendőrség ellen. Nem volt leponyvázva a billenős szerelvény és feljelentették. Valahogy egyetlen más lapban nem tudtam megtalálni ezt a hírt! (Kelemen József, Kele Trans egyéni vállalkozás)

Számunkra sok hasznos információ jut el az újságon keresztül,ezt ez úton is köszönöm magam és kollegáim nevében. (Kőhalmi Bt.,Pécs)

Az Önök lapját rendszeresen olvassuk hónapról – hónapra, és sok hasznos infót találunk még úgy is benne, hogy mi kimondottan zömében csak belföldi fuvarozással foglalkozunk. Naprakészek az információk, esetleg több olyan hír lehetne a lapjukban, ami pénzügyi jellegű, amit a könyvelésem is fel tud használni. A jövedéki adó visszaigénylésével kapcsolatos kérdésekben sokat segített a lapjuk.

Nem látok semmiféle problémát, hasznos újság!

 Örömmel olvassuk havonta a Fuvarlevelet. Szinte ugyanaz a téma a cégnél, amiről írnak. A nyári tilalmakat rendszeresen innen másoljuk ki a gépkocsivezetőinknek. A legutóbbi, a magyar útdíj-rendszer bevezetésével kapcsolatos problémákat is érdeklődve olvastuk.

>>>> ITT IGÉNYELHET INGYENES PRÓBASZÁMOT!

Radikálisabban meg kéne szólaltatni a fuvarozók érdekképviseletének vezetőit (FUVOSZ, MKFE), úgy érzem, egyáltalán nem töltik be ezen szervezetek a funkciójukat, létüknek semmi értelmét nem látom. A HU-GO ügy kapcsán is hallgattak, senki sem adott hangot a fuvarozók felháborodásának. Komoly érdekképviselet gyakorlatilag nincs. Erről a témáról is olvasnék szívesen. Jó lenne látni egy olvasói fórumot, ahol a kollégákkal esetleg meg lehetne osztani a gondokat, tapasztalatokat stb. (LM)

A lapnak több éve előfizetői vagyunk. Szeretjük, mert sok aktuális dologról tájékoztatást kapunk. Talán egy kicsit hátrány, hogy a hónap végén kapjuk meg, és sokszor már csak utólag értesülünk dolgokról. Talán néha szerencsésebb volna a dolgok elé menni.

Nagy segítségünkre volt egy fuvarral kapcsolatos jogvitában az Önök által megadott ügyvéd, aki telefonon keresztül nagyon sok hasznos dologról tudott minket tájékoztatni és segítséget adni. Továbbá az újságcikkben megjelent „áru visszatartás nem fizetés esetén” című cikkből is sokat tanultunk. Emlékezetes cikkek: 2009 szeptember: Főnök kéne pár nap szabi, vagy a 2007 augusztusi „Körbetartozás a fuvarozásban”. De hogy említsünk egy közelebbit is: 2013 júniusában az útdíjfizetéssel kapcsolatos tájékoztatásuk nagyon hasznos volt.

Adjanak amennyi információt csak lehet, még ha csak tervezet, akkor is ELŐRE fontos tájékoztatni a fuvarozókat. (Bencsik János, Bencsik Trans Kft.)

Hasznosnak tartom a Fuvarlevelet. Közérthetően fogalmazva, időben minden olvashatunk változásról, ami a fuvarozókat érinti. Számomra az útdíj bevezetésének leírása volt egy olyan „mankó”, amit teljes egészében a Fuvarlevélből értettem meg. Nagy segítség volt a „hogyan tovább?” kérdésünkre.

Lapjuk informatív és egyszerű. Többször megesett, hogy konkrét segítséget kaptunk, főleg az útdíjjal és úgy általában a jogszabály-változások kapcsán. Azért annyira nincsenek jó cikkek 😉

Nincs a lappal probléma, nyilván nem a szép képek miatt járatjuk. Kellene egy normális online felület.

 Hiteles, megbízható információkat közöl. Tetszik, hogy megszólítja a fuvarpiac résztvevőit. A hatályos jogszabályokat nyomon követi. Hasznos volt az „Útdíj: díjköteles útszakaszok hozzáférhetősége” és a „Kinek válnak hasznára a segítő intézkedések?” c. cikkek. (IDI-TRANS BT.)

Igazán elégedettek vagyunk az újsággal. Ma már csak könyveléssel foglalkozunk, és igen hasznosnak véljük az újságban olvasott információkat. Számos esetben az Önök újságjában olvasottak teszik fel az i-re a pontot. A vállalkozásunk már egyáltalán nem végez fuvarozási feladatokat köszönhetően a jelenlegi gazdasági helyzetnek, és a monopolizálódó piaci viszonyoknak.

Nem sajnáljuk egyáltalán, hogy ebből az ágazatból kiszálltunk, igaz veszteségesen, de vége a görcsnek a sok-sok bírságnak, hatósági ellenőrzésnek. Egyszer olvastuk az Önök újságjában, hogy a fuvaros olyan mintha örökké a harctéren lenne, lőnek rá a hatóságok úton- útfélen, telephelyen, közúton egyaránt. Nem tudom pontosan idézni, de valahogy hasonlóképp hangzott. Hát részünkről ennek a harcnak vége.

További jó munkát kívánok Önöknek. De elsősorban kitartást, és olyan erőt, energiát, amivel még tudják erősíteni a fuvarozó kollégákban azt, hogy ne hagyják abba.

Egy esetet még megemlítek: az Önkormányzat helyi rendeletében a ház előtti 60 percnél további parkolást telephelyezésnek tekintette, és a közterület-felügyelők ezt bírságolták is. Ezt megírtuk Önöknek, és a válaszukkal a rendeletet kénytelenek voltak módosítani. Köszönet érte. (Somogyi József)

>>>> ITT IGÉNYELHET INGYENES PRÓBASZÁMOT!

Vélemény, hozzászólás?