A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Négy és fél éves börtönbüntetésre ítélték első fokon azt a fuvarozót, aki még 2009-ben megpróbált ellopni és saját számlájára eladni egy teljes rakomány tévékészüléket.

A fuvarozással foglalkozó Molnár Csaba, illetve az általa vezetett Filex Kft. 2009-ben kapott megbízást, hogy szállítson Lipcsébe 396 darab LCD-tévét Zalaegerszegről. Molnár már indulás előtt elhatározta, hogy saját számlájukra fogják eladni a tévéket, s úgy tesznek, mintha külföldön ellopták volna a rakományt.

A terv az volt, hogy kicserélik a szerelvény pótkocsiját egy üresre. Az üres kocsira átszerelték az árut tartalmazó pótkocsi rendszámát, hogy ne keltsen feltűnést. Az üres szerelvénnyel a sofőr Csehország felé indult, ahol egy parkolóban letette és elhagyta a járművet. Molnár bűntársai pedig egy elhagyott részre vitték és felgyújtották az autót, összetörték a nyomkövetőjét.

Molnár itthon bejelentette, hogy ellopták az autót és a szállítmányt. Be is nyújtotta a biztosítónak a kárigényt. az autóért 14 milliót, a rakományért 24 milliót igényelt. A biztosító végül egy fillért sem fizetett.

az ügy 2 hónappal később folytatódott. Egy rutinellenőrzés során a rendőrök egy furgonban találtak pár tévét az ellopott szállítmányból. A nyomozás során a többit egy budapesti raktárban lelték meg, más lopott holmikkal együtt.

A most megszületett első fokú ítéletben összesen 6 ember kapott börtönbüntetést – az orgazdák, a cégvezető és három társtettese – további 4 pedig pénzbüntetéssel megúszta a lopott holmik értékesítésében való közreműködést.

A vádlottak védője fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik majd.