Nem kell házi karanténba mennie a sofőröknek

Új eljárási rendet léptettek életbe: 2020. március 28-án 00 óra 00 perctől a magyarországi úticéllal teherforgalomban érkező magyar állampolgárok esetében nem kell az országos tisztifőorvos vonatkozó határozatában megfogalmazott hatósági házi karantént elrendelni.

Ugyanakkor fel kell hívni a sofőrök figyelmét a kijárási korlátozásra, amely alapján a lakóhelyet, tartózkodási helyet csak alapos indokkal lehet elhagyni. Ez az alapos indok lehet a munkavégzés. (71/2020.Kormányrendelet 4. § (1) bekezdés a.) pont).

Ugyanezen szabályt kell alkalmazni a magyarországi úticéllal vasúti-, légi-, vízi közlekedésben érkező magyar állampolgárságú személyzet esetében is.

Az MKFE azt kérni, hogy a munkáltatók adjanak a gépkocsivezetőiknek munkáltatói igazolást a kijárási korlátozás idejére. Az igazolást pdf  formátumban vagy word dokumentumként is letöltheti!

A már kötelező karanténjukat töltő sofőrökre nem vonatkozik az enyhítés, ők továbbra is csak akkor hagyhatják el a házi karantént, ha ezt bejelentjük a járványügyi hatóságnak.

Forrás: MKFE, NiT Hungary

 

Minden jog fenntartva!
Ha a cikkből idézni szeretne, vagy az adatait fel kívánja használni, kérjük, linkkel jelölje meg a forrást.
Ha az egész cikket közölni szeretné, kérjük, forduljon szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik: