A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Nem közhivatal, csak egy csaló vállalkozás

Előfordult már önnel, hogy egy nagyon is valósnak tűnő közhivatal szólította fel valami tagdíj, vagy közzétételi díj befizetésére, de Ön még csak nem is hallott róluk? Ha igen, jobb ha tudja: nem egy új törvényről feledkezett el, csak éppen csalók hálójába került.

Sokan alig-alig nézik meg a különböző hivatalos felszólításokat, csak adják tovább a könyvelőjüknek a néhány ezer, néhány tízezer forintos állami sarcokról szóló értesítőket. Más vállalkozót meg annyian keresik telefonon egy nap., hogy sokszor már maga sem tudja, minek a kifizetését ígérte meg és mit nem.  E két dolog együtt okozza, hogy a csalásra épülő vállalkozások még ma is olyan életképesek tudnak lenni. Most itt egy újabb gyöngyszem.

Ön hallott már a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézetről? Nem csoda ha nem, más sem hallott róluk. Nincs ilyen hivatal. Mégis küld levelet, méghozzá pénzt követelve. Egyre több vállalkozóhoz jutottak már el ezek a levelek, s ki tudja, közülük hányan dőltek be a fizetési felszólításnak.

A cég közhivatalnak adja ki magát, s valami adatbázishoz kapcsolódó közzétételi díjat kér a vállalkozásoktól, évi 24 ezer forintot (plusz áfa). A levél formája, szövegezése, minden pontja úgy néz ki, mintha egy hivatali felszólítás lenne. Igaz, alaposabban megnézve már kicsit viccesnek tűnik a bal fölső sarokban lévő címer, benne a szélkakasnak tűnő grafikával.

A cég nem állítja, hogy Ön megrendelt tőlük bármilyen szolgáltatást is. Egyszerűen csak közli, hogy a „közzétételi díj fizetési kötelezettség alá tartozó vállalkozások körét” az áfsz úgy határozza meg ,hogy a kft., bt., rt. lesz díjköteles. Majd megadják a bankszámla számát és a fizetési határidőt is.

Szögezzük le még egyszer: ilyen közhivatal nincs, ez egy durva csalás. A társaság mögött egy 500 ezres tőkével alapított kft. áll. A „közzététel”, amit ajánlanak, valójában egy internetes hirdetési lehetőség, egy gyűjtőoldalon való részvétel egy éves díja.

Ezen a linken elolvasható a teljes levél, ilyeneket küld a cég a vállalkozásoknak.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu