A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Németország: az önvezető teherautó ma még a jövő zenéje, de van köztes megoldás

Hozzájárul-e az önvezető teherautó a sofőrhiány megoldásához? Mérvadó szakmai körök véleménye szerint az eredmények ellenére a mindennapi használat még odébb van. Néhány vezető vállalkozás az önjáró autók fejlesztését összekapcsolja a távirányítás alkalmazásával. 

A távirányítás félúton van a teljes önvezetés felé. A Fernride GmbH megoldása szerint egy raktárbázison vagy pl. kikötőkben egy központi helyen tevékenykedő forgalomirányító felügyeli a vezető nélkül működő teherautókat. A raktár területére érkező teherautó irányítását átveszi a diszpécser mialatt a gépkocsivezető a ki-, berakodás ideje alatt a pihenőidejét töltheti. A diszpécser egyidejűleg több jármű irányítását is végezheti: amíg az egyik rakodik, addig a másikat mozgatja.

A telematikai ágazat vezető gyártói jelenleg egy önvezető és távirányítással is működő teherautó készítésén dolgoznak. Bár a teljesen automata vezetésnek a közúti közlekedésben még sok akadálya van, de egy terminálon belül a távirányítással kombinálva nagy előrelépést jelent.

Forrás: transport-online.de

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu