A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Németország: újabb lépés a közlekedés digitalizációjában

2023 végéig Németországban digitális információs táblákkal látják el az autópályákat. Ezek jó előre tájékoztatják a közlekedőket az autópályán folyó építési munkákról, részleges vagy teljes útlezárásokról. A táblák információi az autók műszerfalára is eljut az útvonaltervező alkalmazásokon keresztül.

Az útvonaltervezőkben már ma is működik az, hogy ha valaki szokatlan jelenséget vagy veszélyt észlel – például akadályt, torlódást, jeges útfelületet stb. – akkor erről tájékoztatja a többi közlekedőt. A németországi alkalmazás újdonsága abban rejlik, hogy ezúttal a közlekedési jelzőtáblák is küldik az információt. A digitális táblák felszerelésétől a német közlekedési minisztérium a torlódások és a ráfutásos balesetek számának csökkenését várja. 

K.T.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu