A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Németországban engedélyezik a HVO biodízel forgalmazását

Németországban engedélyezik a HVO biodízel forgalmazását. Az állati és növényi maradványokból készült, prémium minőségű bio­dízel kapható lesz a német üzemanyagtöltő állomásokon.

A német fuvarozói szervezetek és üzemanyaggyártók, forgalmazók már hosszabb ideje követelik a HVO engedélyezését, amivel 90 százalékkal csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás. Legutolsóként a német környezetvédelmi minisztérium járult hozzá ehhez, ezzel elhárult a utolsó akadály is.

Így nemcsak a bioüzemanyagoknak a gázolajhoz való keverése lesz megengedett, hanem lehetővé válik a tiszta bio­üzemanyagok árusítása is úgy, mint az EU több tagállamában. HVO-t a jogszabályok módosítása után lehet majd tankolni Németországban. A környezetvédelmi minisztérium szerint a módosítás 2024. végére várható.

A Német Logisztikai és Fuvarozói Szövetség (DSLV) bizakodik a gyorsabb megjelenésben, mivel csupán egy rendelet kiegészítéséről van szó. Igaz, hátra van még a HVO adójának a megállapítása is.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu