A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Nemzetközi fellépés a Brenner autópályán alkalmazott korlátozások ellen

Olaszország szerződésszegési eljárást kezdeményezett Ausztria ellen a szabad árumozgás uniós alapelvének megsértése miatt. Az olaszok felrótták Ausztriának a szektorális közlekedési korlátozások alkalmazását, az éjszakai és a téli vezetési tilalmakat és a teherautók szakaszos áteresztésének a módszerét.

A Brenner autópálya egy transzeurópai áruszállítási útvonal (TEN-T), amelyen az egyoldalúan bevezetett osztrák intézkedések lassítják az európai áruszállítási lánc működését. Az elmúlt években több érintett EU tagállam és az EU Bizottság is próbált már megoldást találni a tranzit-problémára, mindmáig eredmény nélkül. Az EU Bíróság már két alkalommal is megállapította, hogy az osztrák eljárás összeegyeztethetetlen az uniós joggal. A német fuvarozói szervezetek üdvözlik az olasz kezdeményezést.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu