A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Nő a német útdíj

2023. januártól drágul a német útadó, és változik a számítás módja is. A zajszennyezés után eddig egy 0,2 centes átalányt kellett fizetni.

Ezt januártól a jármű súlya alapján fizetett díj váltja fel, ami 1,2 és 1,6 cent között mozoghat. A német útadó három részből tevődik össze: az infrastruktúra használatáért, a levegő- és a zajszennyezés miatt fizetendő összegből. Az infrastruktúra utáni díjtétel nem változik, azt továbbra is a jármű össztömege és tengelyszáma alapján számolják ki. A levegő-szennyezés miatti tételt a károsanyag kibocsátási besorolás, az össztömeg és a tengelyszámtól függően kell majd kiszámolni.

A német útadó reformnak része lesz az is, hogy 2024. január 1-től a 3,5 tonnát meghaladó járművek után is útadót kell fizetni (a mostani 7,5 tonna helyett). Lesz egy újfajta adó is a szén-dioxid kibocsátásra. Ezzel az adónemmel a kibocsátásmentes üzemanyaggal közlekedő járműveket kívánják előnyös helyzetbe hozni a jogalkotók. Az útadó reformról szóló törvény még nem jogerős.

Forrás: www.autozeitung.de

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu