A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Nem jár le az okmányok érvényessége

A veszélyhelyzet során elkerülhetetlen, hogy az okmányaink egy része lejárjon. Ezeket most nem kell megújítani, a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek maradnak.

A veszélyhelyzetre tekintettel a kormány ismét meghosszabbította okmányaink érvényességét.  A 2020. november 4-e után lejáró okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek.  Ügyelni kell arra, hogy ez a könnyítés csak a magyar állampolgárok Magyarországon hatályos okmányaira terjed ki − tehát a külföldi hatóság által kiállított okmányokra nem. A hosszabbítás a GKI kártyákra, forgalmi engedélyekre is érvényes, belföldi munkavégzés esetén.

A kormány a veszélyhelyzetet 2021. február 8-ig hosszabbította meg, tehát ezen időponttól kell a 60 napot számolni.

A hosszabbítás azokra az iratokra is vonatkozik, amelyek a koronavírus első hullámának idején kaptak hosszabbítást, azaz 2020. március 11. és 2020. július 3. között jártak le (2020. évi LVIII. törvény 89. § (1) bekezdése). A 2020. július 3. és 2020. november 4. között lejárt dokumentumokra a kivétel nem alkalmazható. Tehát ezen iratainkat meg kell hosszabbítanunk az okmányirodában.

Forrás: MKFE, 500/2020 kormányrendelet

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu