A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Olaszországban is bevezetik az elektronikus fuvarlevelet

Jövőre már Olaszországban is használatos lesz a digitális fuvarlevél, vagyis az e-CMR. Ezzel a tizennyolcadik ország int búcsút a papíralapú fuvarlevélnek. Az e-CMR bevezetéséhez már csak a megfelelő törvényi szabályozás hatályba lépésére van szükség.

Az olasz fuvarozói és logisztikai egyesületek örömmel fogadták a hírt, mivel az e-CMR-rel a teljes szállítási lánc gördülékenyebbé és gyorsabbá válik, és megszűnnek a papír CMR kitöltésével kapcsolatos eddigi hibalehetőségek. 

Az e-CMR Jegyzőkönyvhöz eddig 34 ország csatlakozott, és 17 ország vezette be a használatát. Az EU 2026-ra tervezi a digitális fuvarlevél kötelezővé tételét. Az e-CMR alkalmazásához szükséges jogi szabályozás kialakítása Magyarországon is folyamatban van. Hazánkban az e-CMR Europe Kft. lesz a gazdája a digitális fuvarlevél online felületének.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu