A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Az Fuvarlevél azzal foglalkozik, hogy újságjai, szakkönyvei és honlapjai segítségével a magyar fuvarozó vállalkozók működését segíti. Méghozzá úgy, hogy könnyen érthetővé teszi számukra a magyar jogszabályi dzsungel rájuk vonatkozó előírásait, és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Azért, hogy ezt még egyszerűbbé tegyük előfizetőinknek, fenntartunk egy ügyfélszolgálatot, ahol a felmerülő kérdésekre, gyors, pontos szakmai választ kaphatnak.

Kérdések és Válaszok

Hogyan kell eljárni, ha zálogjog érvényesítésével szeretném behajtani a fuvardíjat egy megrendelőtől?

Hogyan kerülhetem el a lakóhelyem és a budapesti autóhof közötti utazások miatti munkaidő-veszteséget? Elegendő egy tárolási engedély az autóhofban, vagy budapesti telephelyre van szükségem?

Lehet-e az autóműszaki vizsga érvényességét az eredeti időponthoz igazítani, ha a vizsgát idő előtt elvégzik?

Szlovéniában milyen súly- és mérethatárok vonatkoznak a tehergépjárművekre, pót- és félpótkocsis szerelvényekre?

A munka törvénykönyve alapján a munkaidő-beosztás szerinti heti pihenőnapra (heti pihenőidőre) elrendelt rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés esetén száz százalék bérpótlék jár. A bérpótlék mértéke ötven százalék, ha a munkáltató másik heti pihenőnapot (heti pihenőidőt) biztosít. Azt szeretném megkérdezni, hogy utazó munkavállalókra van-e eltérő szabályozás, vagy a munka törvénykönyve előírásai alkalmazhatók-e abban az esetben, ha a munkaidőkeret végén a munkavállalónak túlmunkája keletkezett, és az nem lett megváltva másik pihenőnappal? Ilyen esetben a 100 %-os bérpótlék jár-e?

Magyar fuvarozóként Németországból szállítok Szerbiába. Milyen engedélyekre lesz szükségem?

A szakértői válaszok elolvasásához kérjük jelentkezzen be!