A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Önvezető autók az üzem területén – közeledik a sorozatgyártás

Hamarosan megnő a vezető nélküli teherautók súlya a logisztikai központokban, repülőtereken, kikötőkben és a fuvarozó vállalatok telephelyein. A németországi ZF Friedrich­shafen AG nemrégiben fejezte be a több fuvarozóvállalat bevonásával folytatott SAFE20 nevű programját. Ennek célja egy átfogó biztonsági rendszer kialakítása és bevezetése volt.

A több évig tartó program végére biztonságossá vált a telephelyen belül sofőr nélkül működő teherautók technológiája. Kialakíthatók az automatikus vezetésre alkalmas zónák, és rendelkezésre állnak az önvezető járművekhez szükséges műszaki berendezések: érzékelők, vezérlők és szoftverek. A program jelenleg legfeljebb 3 önvezető jármű folyamatos tevékenységének megszervezésére alkalmas. A még meglévő technológiai hézagok megszüntetése folyamatban van, s a rendszer nemsokára alkalmas lesz a kereskedelmi forgalomba hozatalra.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu