A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Ötödikek voltunk, de nem lehetünk rá túl büszkék

Idén tavasszal Magyarországon történt az 5. legtöbb rakománylopás – számolt be a TAPA adatairól a Transinfo portál. A kiugró tavaszi adatok ellenére Magyarország továbbra sem számít veszélyes országnak, a múlt hónapban egy esetet sem regisztrált hazánkban a szervezet.  

A Technológiai Eszközök Védelmének Szövetsége (TAPA) nevű szervezetnek van egy információs szolgálata (IIIS). Ez összesíti a regisztrált rakományrablásokat és rablási kísérleteket világszerte. A tagok számára az adatok visszakereshetőek több évre. A vendégek csak az elmúlt 30 nap bejelentéseit tanulmányozhatják a bit.ly/NyilvánosIISAdatbázis oldalon. Itt 2021. 06. 21-én 93 darab rakomány feltörési esetről lehetett adatokat találni. Közülük egy sem volt magyarországi esemény. 

Mindezt azért kell leszögeznünk, mert a fenti szervezet március-áprilisi jelentésében a rakományrablások száma tekintetében Magyarország a 26 nyilvántartott ország közül az egyáltalán nem előkelő 5. helyezést érte el a maga 13 esetével. (A jelentés az EMEA térségről szól, azaz Európa, Közel-Kelet és Afrika adatai szerepelnek benne.)

Ugyanebben az időszakban az Egyesült Királyságban 76 rablást regisztráltak, Németországban 71-et, Dél-Afrikában 31-et, Oroszországban pedig 14-et. A legzsírosabb rablás Dél-Afrikában történt a maga közel 3,5 millió eurós értékével. Ezt követte két, egyenként 400 és 275 ezer eurós franciaországi rablás. 100 ezer euró felett volt egy spanyol, egy török és két német esemény. A tolvajok dohányt, italokat, lábbelit, építőanyagot és ruhát lovasítottak meg a leggyakrabban. 

Őri András

 

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu