A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Részleges „Lockdown” Németországban

2020. november 2-30. között részleges „Lockdown” lesz Németországban. A munkahelyek, határok nyitva maradnak, az éttermek, bárok, sportlétesítmények bezárnak, a szállások turistákat nem fogadhatnak.  Tartományi szinten további korlátozásokat is hozhatnak (maszk használat, kijárási tilalom, kötelező tesztelés stb.).

Az uniós országokból, valamint Norvégiából, Svájcból, Liechtensteinből, Izlandból és az Egyesült Királyságból érkezők továbbra is beutazhatnak Németországba. Azonban a kockázatos területről érkezőknek 10 napra karanténba kell vonulniuk és egy koronavírus-tesztet is kell csináltatniuk. A kockázatosnak minősített országok, területek naprakész listája a Robert Koch Intézet oldalán található.

A karantén kötelezettség nem vonatkozik a teherfuvarozókra (akik járművel lépik át a határt) és azokra, akik csak átutaznak az országon.

Problémás lehet azoknak a sofőröknek a helyzete, akik személyforgalomban azért utaznak Németországba, hogy ott felvegyék a munkát. November 7-ig ők mentesülhetnek a karantén alól, ha uniós munkáltatói igazolással vagy  munkaszerződésük német nyelvű fordításával igazolják, hogy valóban munkavégzés miatt lépnek be az országba. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tájékoztatása szerint november 8-tól megváltoznak a karantén szabályok. Az új szabályok szerint 10 napos házi karanténba kerülnek a személyforgalomban  munkacélból belépők is, ha kockázatos területről érkeznek. (Aki, a beutazás megelőző 14 napon belül kockázatosnak minősített országban tartózkodott. Az áthaladás, nem minősül tartózkodásnak.)

A tartományonként érvényes karantén szabályokról a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara weboldalán találunk pontos információkat.

 

Forrás: Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, MKFE, Konzuli Szolgálat

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu