A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Fuvaros társadalmunk érdeke, hogy kiszűrjük hazánkból az engedély nélküli fuvarozókat. Ehhez nyújt segítséget az MKFE és az ITM engedélykötelezettség-kereső és ellenőrző alkalmazása. Használatával minden le- és felrakó könnyen eldöntheti, hogy a választott fuvarozó megfelel-e az előírásoknak. Így nemcsak elkerülhetik a borsos bírságot, de a magyar fuvarozókért is sokat tehetnek.

2015 óta folyamatosan csökken a magyar fuvarozó vállalkozások teljesítménye. Piacvesztésünk nemzetközi viszonylatban már majdnem egyharmados, és hazai szinten is meghaladja a 6%-ot. Eközben a hazai utakon egyre több külföldi fuvarozóval találkozunk, közülük sokan az Unión kívülről érkeznek.

Sokan úgy látják, hogy ők elsősorban azzal tesznek szert versenyelőnyre, hogy nem tartják be az itthoni szabályokat. Így kevesebb a költségük, olcsóbban tudják vállalni a megbízásokat. Szomorú, de egyre jobban kiszorulunk saját országunk piacáról. Pedig értünk a le-és felrakók is sokat tehetnének. Hogy mivel? Például a fuvarozói engedélyek vizsgálatával, ami a jogszabály szerint is kötelességük lenne (261/2011. korm. rend.). Ám ők sok esetben csak „felületesen” vizsgálják meg a fuvarozók engedélyét, nem ellenőrzik annak időbeli érvényességét vagy a feladatra való megfelelőségét. De lehet, hogy nem is tudják, ezt miként kellene megtenniük.

Szakmai összefogással sikerül

Minden szabálytalankodót az ellenőrök nem tudnak elcsípni és megbírságolni. Ez csak szakmai összefogással működhet, melynek létrehozásában mi is segíthetünk. Hogyan? Mutassuk be partnereinknek, hogy az engedélyek ellenőrzése nem egy hosszadalmas és bonyolult feladat. Az MKFE és az ITM engedélykötelezettség-kereső alkalmazásával például néhány perc alatt kiszűrhetők az illegális fuvarozók. (bit.ly/EngedélykötelezettségKereső).

Egyszerűen kezelhető alkalmazás

A programnak mindössze három adatot kell megadni:

– honnan szállítanak,

– hova szállítanak (e kettőből az egyiknek Magyarországnak kell lenni), és

– milyen országból származik a fuvarozó vállalkozó.

Majd a program megmutatja, hogy a fuvarozónak szüksége van-e engedélyre, és ha igen, akkor milyen engedélyt kell bemutatnia. Az is könnyen ellenőrizhető, hogy a bemutatott irat érvényes-e. Az oldalon részletes, pontokba szedett, ábrákkal ellátott tájékoztatás olvasható az engedélyek ellenőrzési módjáról.  

Az engedélyek ellenőrzését egy 56 oldalas információs füzet is segíti. Ezt ingyen bocsátja a logisztikai ágazatban dolgozó munkavállalók rendelkezésére az MKFE, és a weboldalukról is letölthető.

Hívjuk fel  megrendelőink figyelmét az engedélykereső alkalmazásra! Ezt megtehetjük a weboldalunkon, hírlevélben vagy akár a számláinkhoz csatolt levélben. Így gyorsan ismertté válik, és nagy segítségünkre lesz!

Őri András