A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Európa már megoldotta az orosz olaj kiesését, a gazdasági növekedés lassulása pedig lefelé nyomja az üzemanyagárat. A forint erősödése átmenetileg csökkentette az árakat a hazai kutakon is, de az ársapka hatásait még mindig nyögi a piac. A MOL szinte magához láncolta a kiskereske­delem jelentős részét, így nincs erős árverseny. Részben ez ma­gyarázza azt, hogy itthon drágább a dízel, mint a környező országokban, részben pedig az, hogy a magyar kis- és nagykereskedők adóznak a legtöbbet az üzem­a­nya­gok után.

A NiT Hungary áprilisi konferenciáján Pletser Tamás, az Erste Bank pénzügyi elemzője mutatta be az üzemanyagárak várható alakulását.

A gázolaj árát a nyersolaj világpiaci árán felül az határozza meg, hogy 

Az alacsonyabb kereslet miatt csökken a nyersolaj ára

A nyersolaj ára jelenleg csökkenőben van, amit főként a kínai, az európai és az USA gazdaságának megtorpanása okoz. Pletser Tamás szerint idén és jövőre is csaknem 90 dollár körül fog alakulni a nyersolaj ára. (Ez az Északi-tengeren kitermelt olaj, a brent ára.)

Az még nem látható, hogy a MOL csoport meddig jut majd orosz kőolajhoz, de a leválás már megkezdődött. Így hamarosan eljöhet az idő, amikor a MOL is brent kőolajat fog csak beszerezni. 

A dízel árrés nagyot eshet az épülő finomítók miatt

A gázolaj hordónkénti ára alapesetben 20-25 dollárral magasabb, mint a nyersolajé. Ez az árrés tavaly a háborúnak köszönhetően már 50-60 dollár volt, mivel az orosz dízel hiánya felverte az árakat. A piac gyorsan lereagálta az orosz váltást, Európa már más forrásból szerzi be az olajat. Ennek és a gazdasági visszaesésnek köszönhetően a dízel árrés beesett, és várhatólag 13 dollár körül áll meg.

Az alacsonyabb árrést stabilizálhatja az európai finomítók kapacitásának a növekedése, valamint az, hogy a Közel-Keleten és Kínában is egyre több finomító épül 2021 óta. Az új finomítókból a kész gázolaj 2023-2024 körül kezd érkezni majd, ami tovább csökkentheti  a 13 dolláros hordónkénti árrést, akár 8 dollárral is. Európában nem kell dízelhiányra számítanunk a közeljövőben, mivel a kínálati piac fog dominálni és mindenki eladni akar majd – teszi hozzá Pletser. 

A forint erősödése átmenetileg csökkentheti az árakat

A hazai dízelárakat befolyásolja a forint árfolyama, főleg a dollárhoz képest. A dollár ugyan az utóbbi néhány hétben gyengült a forinthoz képest, de további esés nem valószínű, így emiatt nem lesz olcsóbb az üzemanyag. Az euróhoz képest is sokat erősödött a hazai fizetőeszköz, de ez megfordulhat, amint a jegybank csökkenti a hazai kamatlábakat. Ez ki fog hatni a dollár-forint árfolyamra és ezzel együtt az üzemanyagárra is. 

A magyar jövedéki adó még az Uniós elvárás alatt van

A magyar kis- és nagykereskedők adóznak a legtöbbet az üzemanyagok után. A 27%-os áfán kívül, tetemes a jövedéki adó is. Ezen felül a benzinkutaknak meg kell fizetniük a 4,1%-os kiskereskedelmi adót (különadó), az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) alapján pedig 8,5 forintot kell minden liter üzemanyag után befizetniük.

A magyar jövedéki adó mértéke jelenleg még az uniós szint alatt áll, azaz 0,294 euró, és nem pedig 0,330 literenként. A szakértő nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ez a jövőben emelkedni fog. 

Az árverseny csökkenése emeli a dízel árát itthon

Pletser Tamás úgy látja, hogy az ársapka csökkentette a versenyt a magyar üzemanyagpiacon, és növelte a MOL kis- és nagykereskedelmi árréseit. A piaci szereplők arról számolnak be, hogy a MOL szinte magához láncolta a kiskereskedelem jelentős részét. Így a magas adók mellett a tényleges piaci verseny hiánya a magyarázata annak, hogy a dízel hazai kiskereskedelmi ára jobban emelkedett, mint a környező országokban. A hazai finomítóban előállított gázolaj nem fedezi a belföldi keresletet, az import elkerülhetetlen, ami szintén drágító hatású.

Mindent összevetve az elemző a hazai üzemanyagár stagnálására számít, ami főleg a globális gazdasági növekedés érezhető lassulásának köszönhető.

Sebestyén Szabolcs