A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Spanyolország: azonnali büntetés jár a fuvardíj késedelmes fizetéséért

A spanyol közlekedési hatóságok 2023-ban kiemelten ellenőrzik a fizetési határidők betartását. A vizsgálat eredményessége érdekében a hatóság felhívta a fuvarozó vállalkozásokat, hogy tartsák készenlétben a fizetést igazoló számlákat, illetőleg a fizetés lebonyolítására használt eszközeiket (pl. számítógép, mobiltelefon).

A fizetés határideje 2021. októbere óta 60 nap Spanyolországban, de a megbízók több, mint fele nem veszi figyelembe ezt a határidőt. A közlekedési minisztérium most arra készül, hogy megbüntetik a késve fizetőket. Ha tehát a fuvarozói kereskedelmi okmányok és számlák rutin ellenőrzése során fizetési késedelmet fedeznek fel, akkor a spanyol hatóságok nem tekintenek el a büntetés kiszabásától. A közlekedési minisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy a 60 napos fizetési határidő a leszállított áru átvételétől, és nem a számla kiállításától számítódik.

 

Forrás: trans.info/de

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu