A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Szeptember végén megjelennek a lakossági energiapályázatok

Hamarosan megjelennek az idei lakossági energiahatékonysági pályázatok – hangzott el a bejelentés egy szeptember közepén rendezett konferencián. Idén először háztartási gépek cseréjére is lehet pályázni: energiatakarékos hűtő vagy mosógép vásárlásához lehet 35 ezer forintos állami támogatáshoz hozzájutni.

A pályázatok várhatóan még szeptemberben meg fognak jelenni. Fűtéskorszerűsítésre 1 milliárd, nyílászárók cseréjére 1,1 milliárd, háztartási gépek vásárlására 627 millió forint lesz a keretösszeg. Az egy pályázó által igényelhető legmagasabb összeg fűtéskorszerűsítés esetén 650 ezer, ablakcserénél 500 ezer, háztartási gépek beszerzésénél pedig 35 ezer forint lesz. Ez utóbbi, várhatóan nagyon népszerű pályázaton körülbelül 21 ezer család juthat hozzá energiahatékonysági támogatáshoz. A hozzájárulás célja az energiahatékonyság növelése, így valószínű, hogy a vásárlás támogatása a legmodernebb, A+ kategóriájú gépekre terjed majd ki. A pályázat részleteit egyelőre nem ismerjük. A lehetőséget bejelentő Hevesi Zoltán Ajtony államtitkár szerint a kiírások megjelenése és a beadás között legalább 30 nap áll majd a rendelkezésünkre ahhoz, hogy fel tudjunk készülni a megfelelő pályázati anyag összeállítására.

Az államtitkár ígérete szerint hamarosan megújul a panelprogram is. Az előzetes hírek szerint kiszélesítik a kedvezményezetti kört, hogy ne csak a panelházak (hivatalosan: iparosított technológiával épült lakóépületek) lakói juthassanak hozzá a támogatáshoz. Bővül a program által támogatott munkák köre is: az új támogatások azt is szorgalmazzák, hogy a háztartásokat is be lehessen kapcsolni a megújuló energia termelésébe. Ez jól jöhet azoknak, akik napelemes, napkollektoros rendszereket terveznek megépíteni.

Ha a program elérhetővé válik a kisebb társasházak, családi házak lakói számára, az jót tesz az építőipari kisvállalkozásoknak is. A kisebb cégek ugyanis eddig csak sokadik alvállalkozóként tudtak bekapcsolódni a több tucat lakást egyszerre érintő felújítási programokba. Ha kisebb méretű beruházások indulnak, akkor ez a helyzet is megváltozhat. Az államtitkár szerint az új panelprogramra 10 milliárd forintot szán a kormány, s a pályázatok talán még ebben az évben elindulhatnak.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu