A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Szükségállapot Csehországban

A cseh képviselőház november 20-áig meghosszabbította az október 5-én kihirdetett szükségállapotot. Határellenőrzést nem vezettek be. Az országba külföldiek csak munka- vagy egészségügyi okok miatt léphetnek be, turistaként nem.  A pontos szabályokról a Cseh Belügyminisztérium weboldalán tájékozódhatunk.

 

A szükségállapot alatt éjszakai kijárási tilalom van érvényben Csehország egész területén. Este kilenc órától reggel ötig a lakosság csak meghatározott esetekben hagyhatja el lakhelyét, mint például munkahelyre utazás vagy egészségügyi probléma.

A közúti árufuvarozás kivétel a tilalom alól, de a járművezetőknek igazolni kell útjukat egy munkáltatói igazolással. Ehhez  angol vagy cseh nyelven az uniós mintát érdemes használni.

Szigorodnak a kereskedelmet és a vendéglátást érintő korlátozások is. Vasárnap minden kiskereskedelmi egységnek zárva kell tartania, míg hétközben legkésőbb este nyolckor  kell bezárni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak.

Kötelező a maszk használata: közterületeken, egészségügyi létesítményekben, a tömegközlekedésben, kereskedelmi egységekben. 2020.10.22-tól a maszk viselése kötelező olyan járművekben is, amelyeken nem azonos háztartásba tartozók utaznak. Tehát négykezes járat esetén a kabinban is maszkot kell viselni a sofőröknek.

 

Forrás: mvcr.cz, Konzuli Szolgálat, reopen.europa.eu

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu