A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Az indiai koronavírus-mutáció megjelenése miatt a Robert Koch Intézet „vírusvariáns szempontjából aggodalomra okot adó” területté nyilvánította Nagy-Britanniát és Észak-Írországot. Az új besorolás és az azzal összefüggő belépési korlátozás 2021. május 23-án lépett érvénybe. 

A besorolás módosítása azzal jár, hogy előzetesen online regisztrálni kell azoknak a gépkocsivezetőknek, akik a Németországba történő belépést megelőző 10 napban a fenti területeken jártak. Emellett tesztre is szükség van: 72 óránál nem régebbi negatív PCR, vagy 48 óránál nem régebbi Ag teszteredményt is be kell mutatniuk a belépéskor. Az oltottság vagy átfertőzöttség igazolása nem mentesíti a belépő gépkocsivezetőket az előírások alól.

72 órát meghaladó németországi tartózkodás esetén a gépkocsivezetőkre is vonatkoznak a karanténszabályok.
Tranzitforgalomban szintén kötelező előzetesen regisztrálni, de negatív tesztet nem kell bemutatni. Az előzetes regisztráció változatlanul az einreiseanmeldung.de honlapon végezhető el. A Robert Koch Intézet aktuális besorolási listáját továbbra is érdemes követni ezen a linken keresztül: bit.ly/robretkoch
Forrás: NiT Hungary