A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Téves érvényességgel adtak ki tachográf kártyákat 2016-ban

A  2016. március 7. és 2016. november 1. között gyártott, öt évre érvényes digitális tachográf kártyákat tévesen, 2021. március 6-án lejáró tanúsítvánnyal látták el. Ez azt jelenti, hogy  a  2021. március 7. és november 1. között lejáró kártyákat a menetíró csak  2021. március 6-ig fogadja el, ezután lejártként fogja kezelni (kidobja).

Az érintett kártyákat díjmentesen cserélik. A cseréhez egy e-mailt kell írnunk a kartyapotlas@itm.gov.hu címre. Az e-mailben adjuk meg a  kártyánk számát, nevünket, születési dátumunkat, lakcímünket és a postázási címet is. A kártyacserét online itt indíthatjuk el. 

A kérelem beérkezéséről egy angol és magyar nyelvű visszaigazolást kapunk. Ezt tartsuk a járművön! Az új kártya megérkeztéig a tachográf kinyomaton (hátoldalon lévő lázlap) rögzítsük napi tevékenységünket.  A ITM tájékoztatása szerint az új kártyákat a kérelem beérkezését követő egy héten belül postázzák. Az érvényességét vesztő kártyát a 28 nap  igazolása érdekében tartsuk magunknál! A 28 nap elteltével pedig küldjük el a következő címre: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közúti Gépjármű-közlekedési Hatósági Főosztály, 1440 Budapest, Pf. 1. 

A “kártya problémáról” az ITM tájékoztatja az Európai Unió tagállamainak ellenőrző hatóságait is.

Forrás: NIT

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu