A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Türkmenisztán: új tranzit szabály

Türkmenisztán június 1-jétől tranzit útvonalat jelölt ki az Iránból Üzbegisztánba tartó fuvaroknak. A tranzitolóknak Sarkash (Irán) határállomásnál kell belépni Türkmenisztánba, majd a  Farap (Türkmenisztán) -Alat (Üzbegisztán) határátkelőnél kell elhagyni az országot.

A tranzit  kijelölt útvonalon halad, rendőrségi felvezetéssel, reggel 8-tól kezdve a nappali órákban. A konvoj útvonalán parkolókat jelöltek ki, ahol lehetőségünk nyílik a kamiont szervizeltetni, tankolni és élelmiszert vásárolni. A járművel megállni és azt elhagyni csak rendőri engedéllyel lehet.

A gépjárművezetőktől belépéskor hivatalos, 42 napnál nem régebbi COVID-19 oltási igazolást vagy 72 óránál nem régebbi hivatalos PCR tesztet kérnek. Ezen felül egy covid gyorstesztet is készítenek. Pozitív eredmény esetén a járművezetőt karanténba küldik.

Forrás: terminal.gov.tm

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu