A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Új áruszállítási nyomkövetési rendszer áll szolgálatba Romániában

A román hatóságok megszavazták azt a törvényt, amelynek révén új áruszállítási nyomkövetési rendszert vezetnek be. A rendszer neve „RO e-Sigiliu” (RO e-Seal), és elsődleges célja a közúti áruszállítás nyomon követhetőségének biztosítása.

Ehhez intelligens plombát és számítógépes alkalmazást használnak majd, így valós időben nyomon követhető lesz az áruk útvonala a berakodási helytől a kirakodási helyig. A  hatóságok azonosítani tudják majd az áruk lehetséges eltérítési pontjait, függetlenül attól, hogy azok tranzitban vannak-e, vagy végső célállomásuk egy romániai lerakó.

A RO e-Seal rendszer párhuzamosan fog működni a tavaly óta működő RO e-Transport rendszerrel, ami az országon belül szállított, magas adózási kockázatú termékek ellenőrzésére szolgál. Ide az ANAF (Nemzeti Adóigazgatási Ügynökség) által meghatározott áruk szállítási műveleteit kell előzetesen regisztrálni, és a rendszer automatikusan generált egyedi UIT-kódot ad.

Forrás: trans.info

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu