A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Évente 60 ezer kamionnyi, elsősorban a Balkánról érkező vagy oda tartó tranzitáru átrakodására alkalmas intermodális vasúti terminált alakít ki a Petrolsped Szállítmányozási Kft. őszre Szegeden. Az M5-ös autópályán, Szeged térségében évente több mint egymillió török, bolgár, román és szerb kamion közlekedik.

A kiskundorozsmai terminál, közel a román és szerb hármashatárhoz, az M5-ös és az M43-as autópályához ideális helyszín arra, hogy ennek a tranzit kamionforgalomnak egy részét vonatra tegye – mondja Kovács Attila, a PSP Terminal Kft. ügyvezető igazgatója. Az egykori ROLA átrakó területén 4,8 hektáron létrejövő terminálon egyszerre 120 félpótkocsit és ugyanennyi 20 lábas szabványkonténert tudnak majd kezelni. Daruzható és nem daruzható félpótkocsikat, csereszekrényeket, valamint konténereket tudnak majd vasútra átrakni.

Ezzel a terminál éves szinten mintegy 60 ezer kamionnal csökkentheti az M5-ös és M1-es autópályák kamionforgalmát. A PSP Terminal az ügyféligények alapján rendszeres vonatokat indít, amelyekkel 1200-1400 kilométeres távolságra lévő vasúti terminálok, tengeri kikötők válnak elérhetővé. A fejlesztést a tervek szerint szeptemberre valósítják meg.

Forrás: MTI