A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Útdíj: gyorsabban jön a bírság

Gyakrabban szinkronizálja az útdíjfizetés ellenőrzési rendszerét a szolgáltató. Ez azzal is jár, hogy a fizetést elmulasztók autóit még hamarabb ki tudják szűrni.

Személyautóval eddig lehetőség volt arra, hogy az úthasználat napján éjfélig akár utólag is megvehesse az autós az e-matricát. Bár ezt a lehetőséget nem hirdették, a gyakorlatban működött. Az útdíjat szedő társaság ugyanis csak naponta egy alkalommal szinkronizálta a fizetési adatbázist az ellenőrzést végző rendszerrel. Ha a sofőr még a szinkronizálás időpontja előtt megvette a matricát, akkor a rendszer a rendben fizetők közé sorolta.

Időközben a személyautók díjfizetése is a NÚSZ Zrt-hez került, mely most november elején állított munkába egy új informatikai rendszert. Ez már nem naponta, hanem óránként szinkronizálja az adatbázisokat, de lehet ennél gyakrabban is. Ezzel megszűnt ez a türelmi idő is. A sztrádára felhajtó autósnak éppen csak percei vannak arra, hogy pótolja az elfelejtett hegyvásárlást.

Az e-útdíjrendszerben közlekedő teherautóknál eddig sem volt ilyen türelmi lehetőség.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu