A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Változik az EKAER – bővül a kockázatos termékek listája

A kormány honlapján elérhető rendeletterv szerint hamarosan megint megváltozik az EKAER. A kockázatos termékek listáját fogják kibővíteni, a műszaki cikkek többsége is bekerül ebbe a körbe. Még egy porszívó is kockázatos termék lesz.

A kockázatos termékek listáját a kormány külön rendeletbe foglalta bele, hogy a listát a lehető legegyszerűbben lehessen bármikor módosítani. Már a rendelet születésekor jelezték, hogy az első lista nem lesz végleges. A későbbi tapasztalatok alapján döntenek arról, hogy egy-egy termékcsoport lekerüljön-e róla, vagy inkább újabbakkal bővítsék-e a sort. Ez mindig annak függvénye lesz, hogy melyik terméket veszélyezteti legjobban az áfacsalás lehetősége.

Az eddigihez képest a kockázatos termékek listája most két ponton fog megváltozni. A mezőgazdasági termékek közül kiveszik a triticalét. Ez a takarmánynövény a fordított adózás alá esik, így az indoklás szerint teljesen felesleges még az EKAER-ben is kockázatosként kezelni (a fordított adózás lehetetlenné teszi az áfacsalásokat, így megszűnik az a kockázat, ami miatt azt EKAER-t létrehozták).

A listában ésszerűsítést jelent, hogy néhány terméket a kockázatos termékek táblázatából áttesznek az egyéb kockázatos termékek közé. ez csak egy technikai pontosítás. Azért van rá szükség, mert a kockázatos élelmiszerek szállításához kötelező a FELIR-kódot is megadni (ez az élelmiszer-egészségügyi azonosítószám), ezeknek a termékeknek viszont nincs ilyen azonosítója. Ezért került most más helyre néhány zöldségféleség, hagyma, hüvelyes zöldségek, növényi zsírok, olajok stb.

A többi változás viszont már szigorítás. Kockázatos termék lett a vágott és cserepes virág, virághagyma, gumó, gyökér is. A másik nagyobb csoport pedig, ami bekerült a körbe, az a műszaki cikkek csoportja. Porszívók, háztartási gépek, telefonok, mindenféle hangfelvevő és –lejátszó készülék, monitorok, tévék, videokamerák és fényképezőgépek is a listára kerültek. A számítógépek viszont egyelőre elkerülik a kockázatossá minősítést.

A kormány által tervezett változások listája egyelőre nem végleges, a rendeletet még nem fogadták el. A tervezet a kormany.hu oldalon a jogszabálytervezetek között tekinthető meg, innen lehet letölteni.

EKAER-kalauzEKAER-kalauz: minden, amit az EKAER új szabályairól tudnia kell

Van-e dolgom az EKAER rendszerrel?

Mit kell tennem, hogy ne büntessenek meg?

Kinek és mit kell bejelentenie?

Ha Ön gyártó, kereskedő vagy fuvarozó vállalkozást működtet,

biztosan lesz dolga az EKAER rendszerrel.

Kerülje el a súlyos büntetést!

 Ön már pontosan ismeri a feladatát?

Az EKAER-kalauz lépésről-lépésre végigvezetve segít Önnek az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer használatában. Ha követi a kötetben feltett kérdéseket, Ön pontosan tudni fogja, hogy mi dolga van a bejelentéssel kapcsolatban.

EKAER-kalauz: minden, amit tudnia kell

Mit kap Ön a kötet megvásárlásával?

009636-simple-red-glossy-icon-arrows-double-arrowhead-right[1]

  • az EKAER működtetésével kapcsolatos szabályok leírása közérthető, követhető módon
  • a rendszer használatával kapcsolatos gyakori kérdések feldolgozása
  • a vonatkozó jogszabályok

továbbá…. >>>>

  • a szabályok alkalmazását segítő, alapos ellenőrzőlista, hogy Ön pillanatok alatt el tudja dönteni, hogy van-e feladata a bejelentéssel kapcsolatban!
  • fél év utánkövetés, azonnali értesítés a jogszabályok változásáról
  • exkluzív ügyfélszolgálat, EKAER-rel kapcsolatos szakmai kérdésekre soron kívüli válasz telefonon vagy emailben!

Rendelje meg most a március elején hatályba lépett, módosított jogszabályok alapján készülő EKAER-kalauz című kötetet

postai utánvéttel, szállítási költséggel együtt csak bruttó 4500 forintos áron
amennyiben több példányt rendel, a második példánytól minden egyes darab ára csak 2500 forint!

Megrendelésemmel tudomásul veszem, hogy ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak.
A megrendelés elküldése 1 példány esetén bruttó 4500 forint fizetési kötelezettséggel jár, melyet készpénzben, a kiadvány átvételekor fizetek ki a postai dolgozónak. Több példány vásárlása esetén fizetendő összeg az első példányra 4500, a további példányokra 2500-2500 forint.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu