A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Változott az adómentes juttatások rendje

Januártól változott a béren kívüli juttatások és az egyes meghatározott juttatások adózása. A leggyakoribb béren kívüli juttatás a SZÉP-kártya, az egyes meghatározott juttatások közé pedig többek közt a következők tartozhatnak:

  • hivatali utazáshoz kapcsolódó étkezés vagy más szolgáltatás kifizetése,
  • magáncélú telefonhasználat,
  • évi három alkalommal juttatható csekély értékű ajándék (az a csekély értékű, ami a minimálbér 10 százalékát nem haladja meg)
  • vagy ide tartozik a SZÉP-kártyára juttatott összeg is, ha az meghaladja az évi 450 ezer forintos keretet.

E juttatások után a jövedelemadót és a szociális hozzájárulási adót eddig havonta kellett megfizetni. Ez változik most negyedévesre. Azaz, ha valaki januárban adott például 30 ezer forint támogatást SZÉP-kártyás befizetésként, az után az adót majd április 12-ig kell elutalnia. 

Újdonság, hogy csekély értékű ajándékot a munkáltató eddig évente egy alkalommal adhatott dolgozóinak. Ez most évi három alkalomra bővült. Az összeghatár a minimálbér emelésével változott. Továbbra is a minimálbér 10%-a lehet a tárgy vagy szolgáltatás értéke, amit így adhatunk. Ez tehát idén háromszor 26.680 forint lehet.

N.CS.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu