A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Amióta Anglia kilépett az EU-ból, sokkal nehézkesebbé vált az Angliába irányuló vagy onnan induló nemzetközi áruszállítás vámkezelése. A vámáru-nyilatkozatokban sok a hibalehetőség, ami lassítja és drágítja a folyamatokat. Emiatt sok európai fuvarozó cég nem is fogadja el az angol megbízásokat.

 A Coyote Logistics vállalkozás új szolgáltatást indít a vámárut szállító fuvarozók számára. A Coyote vállalja az export és import áruk fuvarozásának digitális ügyintézését, a vámkezeléssel együtt. A fuvarozók pedig valós időben követhetik a szolgáltatás folyamatait. 

A szolgáltatás egyszerűbb változata, amikor a Coyote megbízásából működő vámügynök végigkíséri a vámkezelés folyamatán a gépkocsivezetőt, segít kitölteni és összerendezni a benyújtandó számlákat és dokumentumokat, melyek alapján megkéri a T1-es vámokmányt. A T1 vámáru-nyilatkozat bemutatásával a gépkocsivezető átveheti a vámkezelés igazolását a vámhivatalban. Így csökken a várakozási idő a határon, és a vámügynök segítségével kiküszöbölhetők a vámolással járó hibalehetőségek is.

Forrás: Coyote Logistics B.V.