A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Vizsgálat indult a MOL Szlovéniában tervezett felvásárlása ügyében

Vizsgálat indult az OMV Slovenija MOL által tervezett felvásárlása ügyében. A MOL Szlovéniában a harmadik, míg az OMV Slovenija a második legnagyobb üzemanyag-forgalmazó. A dobogó csúcsán álló Petrol előzi csak meg őket, ami jórész állami tulajdonban van. Az Európai Bizottság aggodalmát fejezte ki, és vizsgálatot indított, hogy felmérje a MOL általi felvásárlás hatásait, korlátozhatja-e mindez a versenyt a szlovén kiskereskedelmi piacokon.

Szlovénia számos területén a MOL és az OMV szoros versenyben állnak egymással. A felvásárlással ez megszűnne, és akár az üzemanyagárak mesterséges emelkedéséhez is vezethetne. Az említett három nagy szereplőn túl ugyanis az összes többi versenytárs jelentősen kisebb, és nem valószínű, hogy az ügyletet követően jelentős versenykényszert gyakorolnának a MOL-ra vagy a Petrolra.  “Gondosan meg kell vizsgálnunk, hogy a versenykörnyezetben a tervezett felvásárlás által kiváltott változások hatással lennének-e az árakra vagy a szolgáltatások minőségére” – mondta Margrethe Vestager, versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnök.

Az Európai Bizottságnak 2022. október 28-ig kell határozatot hoznia. A MOL csoport kilenc országban van jelen (Magyarország, Románia, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Szlovákia).

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu