A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Osztrák minimálbér 2024-ben

Januártól emelkedtek az osztrák minimálbérek. Ez azokat érinti, akik Ausztriában kabotázst vagy nem kétoldalú szállítást végeznek.

Ausztriában a gépjárművezetők bérét két ágazati kollektív szerződés szabályozza: a kis és nagy teherautós áruszállítók szerződése. Ha a vállalkozásunknak van 3,5 t feletti autója, akkor az általános árufuvarozói kollektív szerződés alapján kell fizetni a sofőröket. Aki kizárólag 3,5 t alatti járművekkel dolgozik, arra a kisteherautós kollektív szerződés vonatkozik.

Általános árufuvarozói kollektív szerződés

A sofőr alapbérét több tényező befolyásolja. Függ a vezetett járműtől, a szállított árutól és attól is, hogy hány éve dolgozik nálunk a sofőr. A négy leggyakoribb járműkategóriában így alakulnak a minimum összegek:

Az általános fuvarozói kollektív szerződést a bit.ly/kollktvszrzdéstgk  linken keresztül tudja elérni.

Kisfuvarozók kollektív szerződése 

A sofőr alapbérét a cégnél eltöltött évek figyelembevételével kell meghatározni.

A kisteherautós fuvarozói kollektív szerződést itt lehet megtalálni:  bit.ly/kollszerzkistgk.

Kaibinger Tamás

 

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu