A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Lezárt határátkelőhelyek

A szeptember elsejétől bevezetett utazási korlátozások miatt átalakult a határátkelők működési rendje is. Magyarország valamennyi szomszédos országgal kapcsolatban bevezette a határellenőrzést. Több átkelőhelyet bezártak.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a teherszállításban érintett határállomások közül az alábbiak forgalmában kell változásra számítani:

  • Rédics: csak HU-SLO között engedélyezett a teherforgalom, a tranzitforgalom előtt lezárták  a határt.
  • Rábafüzes: csak HU-A között engedélyezett a teherforgalom, tranzitforgalomban nem használható az átkelő
  • Vámosszabadi, Sátoraljaújhely, Drávaszabolcs: TELJES LEZÁRÁS
  • Barcs: csak HU-HR között engedélyezett a teherforgalom, a tranzitforgalom előtt a határ lezárták.

A csak személyforgalomban használt kisebb határátkelőhelyek több területen is zárva tartanak. Ezekről pontosan tájékozódhatunk a rendőrség honlapján. Az aktuális korlátozásokat megtalálják a nemzetközi körkép menüpontban, vagy a rendőrség weboldalán. 

Teherforgalomban Magyarország területére magyar és külföldi állampolgárok számára is szabad a belépés, az utazási korlátozások az áruszállításra nem vonatkoznak. 

Nagy Csaba

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu